joi, 23 aprilie 2015

Părinții și FACEBOOK-UL

     Am înțeles că mereu există acel conflict între generații, însă tipul ăsta nu se compară cu celelalte. Știți de ce? Pentru că ”noi suntem generația care a trecut de la televizorul alb-negru la telefoane super inteligente”- așa a spus un prieten de-al meu. În fine, nu e chiar chiar așa, mai mult părinții noștri au prins acele vremuri de la ”fără TV” la telefoanele astea super smart.
     Însă, este un aspect puțin cam deranjant nu doar pentru mine, ci și pentru toți cei ce au cam aceeași vârstă cu a mea. Nu știu cum să vă zic, dar părinții generației mele au o problemă cu FACEBOOK-UL. De ce? Nu știu. Cred că doar sunt geloși că ei n-au avut parte de așa ceva.
     Este de recunoscut faptul că nu se compară copilăria noastră cu a lor, dar nici a lor nu se compară cu cea a părinților lor, nici a noastră, când va veni vremea, nu se va compara cu cea a copiilor noștri și tot așa. Mai este de recunoscut și faptul că suntem într-un mod mai disperat sau nu, dependenți de tot ceea ce reprezintă tehnologie. Noi recunoaștem lucrul ăsta. Recunoaștem că nu putem să stăm prea mult fără să vorbim cu persoane dragi nouă, cunoștințe, să vedem ce a mai făcut o vedetă, un idol, o persoană pe care o admirăm mai mult sau mai puțin. Recunoaștem până și faptul că nu le putem lăsa nici măcar din mână.
     Bun, cu toate că recunoaștem toate astea, conștienți fiind, tot primim acele ”injecții” de la dragii noștri părinți sau adulți ce au o vârsta dublă față de a noastră. Adică înțeleg odată în glumă, a doua oară când a fost ceva mai serios gen nu ai făcut ceva ce te-au rugat și ai stat pe telefon, înțeleg și a treia oară când ești cu niște prieteni și mna, tre să zică, înțeleg și a zece mia oara când nu știu ce s-a mai întâmplat, dar totuși.
    E deja ceva plictisitor când o persoană adultă îți spune încontinuu ”toată ziua stai pe facebook” când tu te-ai uitat sa serial sau film, ”toată ziua stai pe mesaje” când tu de fapt nu ai mai pus mâna pe telefon și exact când erau prin preajmă ai primit o un mesaj pe facebook, sms, notificare, orice ce a provocat zgomot, ”toată ziua stai la telefon” când tu nu știu ce ai făcut toată ziua și stăteai în pat seara și te mai uitai la ce mai e nou pe net. Și muuulte alte exemple pe care mi le puteți lăsa și voi în comentarii, deoarece sunt 100% sigură de faptul că și voi ”suferiți” de aceleași ”injecții” mai mereu.
     Ceea ce nu prea mai înțeleg este că doar și ei fac cam același lucru ca și noi. Adică, în mare parte și adulții au cont pe facebook și mai mereu când stau un moment în pat deschid aplicația, sau altă aplicație, oricum ceva legat tot de tehnologie, când se plictisesc fac la fel și cam în orice activitate.           Diferența este că ei niciodată nu vor recunoaște că sunt într-un mod mai mult sau mai puțin intens dependenți de ceea ce se numește tehnologie.

Că tot am vorbit despre asta, vă invit pe blogul prietenului meu să vedeți câteva concepte despre această DEPENDENȚĂ <= click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu