vineri, 30 ianuarie 2015

TIPURI DE PERSOANE

Persoanele fara caracter

Observ cu mult dispreț cum multi își bârfesc persoanele cu care stau în majoritatea timpului.

     Nu prea înțeleg de ce unii procedează așa. Adică tu stai cu o persoană mai mereu iar atunci când ești într-un alt anturaj prima ta grijă este să spui cam toate defectele acelei persoane, sau mai rău, gândurile pe care a vrut să ți le împărtășească doar ție. Nu e o soluție bună!
     Dacă respectiva persoană are ceva în comportament ce te deranjează.. pur și simplu spune-i. O ajuți, și tu te descarci și se leagă o prietenie bazată pe mai multă încredere.
     Sunt persoane fără caracter cele care își bârfesc acei ”cei mai buni prieteni”. Păi ori sunteți cei mai buni prieteni cu adevărat, ori de ochii lumii?
Sunt persoane care atunci când stau în grupul lor de 3-4 sunt numai râsete, numai prietenii, dar, dacă pleacă o persoană din acel grup, restul încep să o vorbească și să spună ”nu înțeleg de ce mai stă cu noi” și alte chestii urâte, la fel și dacă pleacă și altă persoană din acel grup și tot așa.
Încă mă chinui să înțeleg și credeți-mă că aici chiar nu pot.
     Mai de grabă 100 de proști decât unul dintr-ăsta! Măcar știi că ăla-i prost și mna.. e prost, n-ai ce-i face. Dar o persoană căruia să îi spun ce simt sau cu care să vorbesc foarte multe iar ea să-mi înșele încrederea? Mai bine nu.
Sfatul meu e: Dacă ați auzit că o persoană mai apropiată v-a vorbit de rău..adică să fi spun ceva de rău de voi altcuiva, dar acel lucru să NU-l fi spus vouă, vorbiți atât cu persoana apropiata cât și cu persoana care v-a spus. Și dacă ea chiar a făcut asta.. mai bine renunțați. N-are rost. Acea persoană este fără caracter iar ea niciodată nu va știi să facă altceva decât să bârfească. Acea persoană mereu va fi simbolul omului laș care nu va spune nimic pe față, ci doar pe ascuns.
     Mai bine spuneți liber tot ce gândiți despre oricine, fără niciun regret. Așa vă vor știi toți că veți fi sincer, chiar dacă riscul este să nu fiți suportat. Asta e. Se promovează FALSITATEA. Dar hai că poate se va schimba ceva ceva.
Și acum întrebarea mea pentru voi este:

Ce ați fi/Ce sunteți? Un sincer nu prea suportat, sau un fals iubit de toți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu