luni, 29 decembrie 2014

Cum ne influențează banii viața

     Bani bani bani. 

Mereu auzim de ei.
De ce?
     Pentru că este singura modalitate cu care îți poți achiziționa un produs dorit.
Dar.. se pare că în ultimul timp se înțeleg alte lucruri. Din păcate.
     Observ că banii nu mai sunt neapărat un mijloc prin care să îți poți cumpăra ceva ce îți dorești tu, ci o unealtă pentru popularitate, sau chiar mai rău, pentru prieteni.
     Văd cum unele persoane își cumpără o haină sau o bijuterie doar ca să fie pe placul persoanei cu care iese și ca să se încadreze în grupul din care face parte. Nu prea înțeleg de ce. Adică, da, ai gusturi asemănătoare cu X și Y cu care ieși tu, dar nu identice. De ce să nu îți iei ceva ce ți-a atras atenția ție și să iei ceva ce i-a atras atenția unei anumite persoane? Începem să fim din ce în ce mai puțin originari și să nu mai fim noi, doar ca să fim pe placul cuiva. Eu cred că ar trebui să faci parte într-un grup de persoane tocmai pentru că ele te acceptă exact așa cum ești TU, nu așa cum vrea societatea să te manipuleze.
     Mai nou, banii înseamnă prietenii sau chiar relații.
În ultimul timp observ faptul că mulți tineri încep să lege prietenii doar pentru faptul că persoana respectivă are o situație materială ceva mai bunicică. Deci, din câte am spus mai sus, deducem faptul că acea persoană este populară. 
     De le prietenii, uneori, se ajung la relații. Sunt împreună cu anumite persoane doar pentru că primesc cadouri sau mănâncă la restaurant fără să plătească. 
     Din ce în ce mai mult se pierde definiția pentru ”prietenie”. Se ajunge să se socializeze doar pentru interes, nu pentru ca tu vezi ceva special la o anumită persoană și-ți dorești să fii mai apropiat de ea.
     Așa se ajunge și la lipsa de încredere în oameni, izolare și lipsă de comunicare. (Un subiect pe care îl voi aborda în articolul următor.)
     Pe mine mă cam lasă rece subiectul ăsta..BANII. Nu prea înțeleg de ce sunt tratați așa și de ce sunt doriți atât de mult. Adică da, sunt importanți pentru menținere, nu am spus că nu, dar ceea ce nu înțeleg este cum de doar câțiva bani în plus transformă o persoană și mai ales într-una materialistă.
     Până la urmă..

HAINELE TE FAC DOMN, SUFLETUL TE FACE OM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu