miercuri, 3 decembrie 2014

TIPURI DE PERSOANE

Buuuuun, deci. Data trecută am vorbit despre OPTIMIȘTI, așa că acum să vorbim despre PESIMIȘTI.
     Nu prea știu ce să zic despre aceste persoane. Am cunoscut mulți așa și recunosc că și eu uneori sunt așa.  Însă, dacă avem momente când suntem puțin mai negativiști nu trebuie să exagerăm!
     Când avem o problemă, mai mereu punem rezultatele negative în fața celor pozitive.
Da, trebuie să ne așteptăm și la rezultatele negative uneori, dar să nu ne facem din asta un obicei. Totuși, trebuie să fim și realiști și să recunoaștem anumite aspecte. De exemplu dacă o persoană arată bine atât la corp cât și la înfățișare și tot spune celorlalți ”arăt groaznic!” înseamnă că acea persoană vrea doar atenție și vrea ca toți ceilalți să o contrazică și să spună că este contrariul a ceea ce spune. Înțeleg că persoana respectivă e modestă..doar ca în aceste cazuri este o modestie dată-n prostie. Mai știu eu niște persoane care sunt conștiente că la un test/teză/ascultare vor lua 9 sau 10. Dar înainte de asta respectivele persoane spun ”Iau 7 sau 8. În niciun caz peste 8.” Și când profesoara anunță notele, a luat 9 sau 10. Sincer nu prea înțeleg de ce fac așa, sincer. Și eu recunosc fără nicio rușine că nu ma consider o persoană frumoasă, dar nici urâtă. Mă consider doar simpatică, iar asta e și realitatea.
Revenind.

Pesimiștii uneori mai sunt confundați cu realiștii. TOTAL GREȘIT!
     Realiștii sunt conștienți de realitate și spun atunci când consideră când ceva va fi rău, dar și când va fi bun. Vom vorbi mai detaliat despre ei într-un articol viitor.
     Pesimiștii văd lumea mult prea rea. Da, este rea, doar că ei duc la extrem toate aceste păreri. Ei mereu vor lua doar răul în calcul într-o problemă, iar asta nu e bine deoarece se vor stresa.

Pentru o viață mai veselă și plină de bucurii, evitați pesimismul!

4 comentarii:

  1. Crezi că un om poate trece de la stadiul de pesimist la cel de optimist?
    Dacă da, ce fatp/lucru va face să se întâmple asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici depinde atât de persoană cât și de situație, consider eu.
    Sunt persoane optimiste încă de la bun început, dar care după o întâmplare/o serie de greutăți ce le-a marcat pot deveni pesimiste. Însă la cazul pesimiștilor e invers, adică, ei devin optimiști în urma unui succes/unor serii de succese.
    Dar, pot fi persoane care nu se schimbă. Adică, orice avantaj sau dezavantaj le-ar întâmpina nu le v-a schimba stilul de viață și vor considera că dacă sunt pesimiști/optimiști în respectiva situație vor trece cu mai multă ușurință peste.
    Cum am spus, aici este vorba de persoană.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai spus că te consideri o persoană optimistă, acum spui că, totuşi, eşti şi una pesimistă, iar dacă observ bine ai spus şi că eşti una realistă. E bine să fii aşa cum eşti tu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că da. Consider că sunt realistă mereu, optimistă când am o problemă și pesimistă în cazuri particulare (personale).
    Contează că trebuie sa fii tu, nu cum sunt alte persoane, ca să poți trece cu mai multă ușurință peste orice.

    RăspundețiȘtergere