luni, 15 decembrie 2014

TIPURI DE PERSOANE

Persoanele realiste

Abia am așteptat să ajung la subiectul acesta.
Persoanele realiste reprezintă persoanele care spun totul pe față fără nicio urmă de influență. Sunt persoanele conștiente. 
     Un realist niciodată nu va spune că este sigur de ceva anume, ci își va spune doar părerea, însă părerea lui este cea mai apropiată cu realitatea. Nu se va sub nici supraestima. Va avea o stimă și un respect față de sine deosebit.
     
În situații acesta nu va da un verdict sigur. Spre exemplu într-un concurs de dezbateri. Doar va spune ceea ce gândește și nimic mai mult. În rest, nu va spune că va câștiga sau că va pierde. Nu din cauză că are sau nu încredere în el, dar își cunoaște perfect propriile forțe și știe să evalueze corect.

     Așa că dacă vreți să vedeți cum să analizați o situație priviți prin ochii unui realist




     De multe ori realiștii sunt caracterizați ca fiind răi. De ce? Pentru că se promovează pupincurismul. De aia. Sunt foaaarte rare cazurile când cineva îți spune verde-n față părerea. În fața ta se comportă ca fiind o cu totul altă persoană atunci când te întorci cu spatele și se duce într-un alt grup. Știu un caz în care o persoană când este cu o prietenă se comportă de parcă ar fi ”surori” iar cu mine a vorbit-o cum nici nu mă așteptam vreodată. Nu pot să înțeleg cum se poate promova așa ceva. Dar aici intervin într-un alt tip de persoane pe care abia aștept să-l descriu în viitorul articol referitor la TIPURI DE PERSOANE.
     Nu sunt persoane rele, ba chiar să ascultați ce vă spune pentru că nu e din răutate, ci ca să învățați din greșeli. E dură realitatea, recunosc, dar mai dur e modul în care o priviți și concepeți. Persoanele realiste sunt persoane de încredere și ceea ce-ți vor spune va fi doar pentru tine, cu pentru mai mulți. (Nu și în cazul în care sunt înjosite în public.)
     Odată nu mai știu ce îi spusesem unui coleg iar el mi-a zis ”Chiar așa pe față..” însă eu i-am răspuns ”Apreciază persoanele care-ți spun în față, că pe la spate spun multe!”

                                     

    Sfatul meu pentru voi este să nu vă mai lăsați ”aburiți” de ce compliment v-a spus X sau Y. Să îl apreciați dacă și voi vă considerați așa. Însă, să apreciați vorbele puțin mai dure ale unui realist!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu