luni, 17 noiembrie 2014

SPIRITUL DE TURMĂ ȘI ANTURAJUL

      Se pare că din ce în ce mai puțini oameni sunt originali, de aici și expresia "spirit de turmă".
     Dacă cineva are ceva diferit, este considerat ca fiind ciudat. Spre exemplu am observat ca undeva la 90% din băieții pe care îi văd în fiecare zi au aceeași freză. Sunt sigură că o știți. În lateral sunt rași, aproape cheli iar în partea de sus au ori forte puțin păr lăsat, ori poate prea mult. Nu spun că nu îmi place sau ceva, n-am nimic cu nimeni și nici cu acest tip de tunsoare. Dar, ce vreau eu sa subliniez este faptul ca multi se tund așa pentru că cei din grupul lor sunt tunși așa, sau ca să nu se uite nimeni urât la ei. - "SPIRIT DE TURMĂ"!
     Se tund la fel, se îmbracă la fel.


     Dacă vedem pe cineva cu o tunsoare foarte neîntâlnită și vopsit în albastru, sau verde, sau chiar amândouă avem tendința de a întoarce capul sau să le arătăm prietenilor. Unii chiar jignesc acele persoane. De ce? Pentru că așa am fost învățați. Eu una nu înțeleg de ce. Eu chiar încurajez originalitatea și stilul cât mai aparte.

     În legătură cu acel tip de tunsoare. Aș dori să mai spun și faptul ca sunt unora cărora le stă foarte bine tunși așa, însă unora nu li se potrivește deloc. Așa că uitați un alt aspect negativ al acestui "SPIRIT DE TURMĂ". *voi vorbi despre păr și tunsori în articolul următor.*

***

În acest articol aș mai dori să vorbesc și câte ceva de ANTURAJ.
     Ar trebui să ne alegem foaaarte bine prietenii. Este mult prea important acest aspect ca să fie tratat cu indiferență.
Acesta are atât părți negative cât și pozitive. Iar asta depinde de tine, pentru că tu alegi cu cine stai.



     Cel mai bine ar fi să ai răbdare și să cauți printre oameni dacă vrei să ai alături pe cineva de încredere. Și înafară de încredere depinde și de ce fel de persoană e. Dacă este persoană care te va accepta și pe care o vei accepta și tu la rândul tău.

***

CERCUL DE PRIETENI

    Într-un fel sau altul te caracterizează pe tine cu cine stai. Dacă stai cu mai multe persoane ce fac tot felul de lucruri.. nu prea bune, ca să zicem așa, automat și tu vei fi văzut cu ochi răi. Acel anturaj te va determina să faci și tu acele lucruri.


Încearcă să găsești pe cineva cu care să te simți în largul tău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu