vineri, 14 noiembrie 2014

TIPURI DE PERSOANE

          În fiecare zi descoperim tipuri noi de persoane. De aici și preferințele și cercurile de prieteni. Toate astea pentru că noi nu agreem unele tipuri.
          M-am gândit să vorbim despre fiecare tip în parte, așa că voi posta cam odată la 3 zile câte un tip de persoană.



 Hmm.. că tot sunt la început, hai să vorbim de lucruri mai bunicele. Să începem cu PERSOANELE OPTIMISTE.
     

          Pot spune cu foarte mare ușurință că și eu mă încadrez în această "categorie". OPTIMIȘTII sunt persoane mereu vesele, în primul rând. Ele mereu vor vedea partea plină a paharului și te vor ajuta să rezolvi cu ușurință o problemă deoarece te vor motiva găsindu-ți mereu aspecte pozitive în eforturile depuse de tine. Astfel, datorită lor, ai capeți mai multă încredere în propriile forțe și în propria persoană.

                  
   
          Sunt persoane ce o să aprecieze cele mai mici gesturi și ce vor observa numai lucrurile bune pe care societatea le face. Nu sunt răutăcioase, ba chiar dimpotrivă, ele te vor ajuta oricând vei avea nevoie. Optimiștii dau cele mai bune sfaturi. Te poți descărca cu toată încrederea că vei fi ascultat și vei primi sfatul potrivit.
          E foarte bine dacă ai în cercul tău de prieteni o persoană de acest fel.



          Optimismul e un mod de viată pe care cu toții ar trebui să-l punem în aplicare, deoarece, dacă încredere în propriile forte, în persoanele pe care le ai alături și ai o gândire pozitivă, vei avea o viață mai productivă.
      Studiile psihologice au demonstrat faptul că persoanele optimiste au parte de o viata plină de succese, mai fericită și mai îndelungată decât a celor pesimiste.                                                                  GÂNDEȘTE POZITIV!
         
          "Este de o mie de ori mai bine să fii optimist și să te înșeli, decât să fii pesimist și să ai dreptate." -Jack Penn



                                        
    



          Optimiștii, însă, nu sunt doar acele persoane "naive" ce cred că lumea e roz și că absolut totul e bine. Și ei își dau seama de absolut tot ce este în societate, doar că nu vor să vadă toate acele aspecte negative. În ziua de azi nu e deloc bine sa pui suflet în absolut orice lucru mărunt și să te complici pentru orice nereușită. 
          "Dacă plângi pentru ca soarele a dispărut din viața ta, lacrimile te vor împiedica să vezi stelele." -Rabindranath Tagore.
    
           
          Însă, de reținut e faptul că fiecare persoană optimistă are în adâncul sufletului o greutate pe care nu o pot împărtăși decât cu o persoană foarte apropiată: sora/ fratele, mama/tata, sau dacă au avut atât de mult noroc.. un prieten/prietenă ce este de foarte mare încredere.
  
                   
     




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu